I samarbejde med Sandshoppen.dk

Skab skovstier i have til hus og have til sommerhus

Små stier i din have til huset eller have til sommerhuset er hyggelige og inviterer til at undersøge haven nærmere. Du kan lave en sti til et frugttræ, et hønsehus, et drivhus, en hængekøje, en flot udsigt eller andet – kun fantasien sætter grænser. Stierne er også praktiske, da de skal sørge for, at sko/fødder bliver mindre beskidte. En sti kan også laves hele vejen rundt om huset eller sommerhuset, så man let kan komme rundt. Her kommer 6 bud på, hvordan du kan lave et flot stisystem, hvor skoven bliver en del af haven.

Søger du flere tips til indretning af haven, kan du se nærmere på denne side: https://mobelinspiration.dk/udendoersrum/

3 slags stier med barkflis

Du kender måske stierne med barkflis fra de danske festivaler. Stier med barkflis er en nem og billig løsning på at få et stisystem til haven. Barkflisen giver et naturligt, skovlignende udtryk og sørger for, at der ikke kommer ukrudt. Barkflis giver en ro og larmer ikke, når det trædes på.

Du kan også vælge at lægge fliser/sten mellem barkflisen. Det kan eksempelvis være runde fliser, som ligger skævt fordelt. På den måde får du et hårdere underlag at træde på, du undgår fortsat ukrudt, og du får et legende skovudtryk.

En sidste mulighed er at lægge brosten eller anden form for sten på hver side af barkflisen, så du får tydligere linjer og undgår, at barkflisen spreder sig.

3 slags stier med træ

Kan du finde noget genbrugt træ såsom bjælker eller paller, kan du lave en naturlig og rustik sti gennem haven ved at fordele træstykkerne ud på græsplænen.

Du kan vælge at have græs mellem brædderne eller samle sten, som du kan lægge imellem. Det genbrugte træ eller stenene kan ligeledes bruges rundt om blomsterbedene, og på den måde kan du skabe sammenhæng i haven.

Har du en træterrasse, er det smukt, hvis du kan lave stisystemet i samme materiale.