I samarbejde med Sandshoppen.dk

Bunddække i haven? Her er 3 gode grunde til at bruge flis

Annonce:

Som haveejer er der mange ting, du kan gøre for at holde haven pæn og lækker. Her er det bl.a. et populært valg at bruge flis i haven, da de små stykker træ eller bark kommer med rigtig mange fordele for din planter og for havens visuelle udtryk.

Derfor kan eksempelvis barkflis også være det helt rette valg til din have, hvis du gerne vil give både grøntsager, blomster, træer og buske de bedste betingelser for en sund vækst.

1.    Flis bevarer jordens fugtighed

Når du lægger et lag af flis i dine bede, beskytter laget jorden under fliset. Det vil sige, at solen ikke har direkte adgang til jordlaget, hvorfor fordampning af vand formindskes.

Det er især en fordel om sommeren, da du kan minimere vandforbruget og den tid, du skal bruge på at vande.

2.    Et værn mod erosion

Hvis du har bar jord i din have, er den yderst udsat for erosion. Når det regner kraftigt, eller når du vander med haveslagen, bliver det øverst jordslag skyllet væk, hvorfor du til sidst kommer til at mangle den næringsrige topjord i dine bede.

Her sørger flis for at holde på jorden, så næring og muldjord under flislaget ikke vaskes væk under regnskyl.

3.    Næring til dine planter

Når du lægger flis i haven, går mikroorganismer i jorden straks i gang med at nedbryde træet. Derfor bliver flis langsomt omdannet til muldjord og derfor næring til dine planter, hvorfor et lag af flis og mindsker behovet for at tilføre anden gødning i haven.

Et flislag skaber desuden gode betingelse de vigtige mikroorganismerne i jorden, og da disse organismer er også en vigtig del af at sikre sunde planter i din have, giver det god mening at passe på dem.

5/5 - (1 vote)